خانه » فناوری » انتقال داده با سرعت 43 ترابیت در ثانیه توسط فیبر نوری

انتقال داده با سرعت 43 ترابیت در ثانیه توسط فیبر نوری

انتقال داده با سرعت 43 ترابیت در ثانیه توسط فیبر نوریReviewed by اینترنت on Aug 3Rating: 3.5
فیبر چند هسته‌ای توخالی دارپا

یک فیبر چند هسته‌ای توخالی دارپا

یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه فنی دانمارک با استفاده از فیبر نوری چند هسته‌ای توانستند اطلاعات را با سرعت 43 ترابیت در ثانیه انتقال دهند. با این سرعت می‌توان یک فیلم کامل را تنها در 0.2 میلی ثانیه دانلود کرد.

پیش از این، محققان دانشگاه آلبرگ و MIT و کلتک با استفاده از یک تکنیک مبتنی بر ریاضیات توانسته بودند سرعت انتقال داده های اینترنتی را تا 10 برابر افزایش دهند. این تکنیک بر خلاف TCP/IP ، دریافت‌کننده ملزم به دریافت بسته‌ها در ترتیب مشخص نبود. گفته می‌شود از این پروتکل برای شبکه های مخابراتی 5G و ماهواره‌ای استفاده خواهد شد.

اگر شما به این شبکه فیبر نوری دست پیدا کنید، ، قادر خواهید بود حجم یک ترابایتی حافظه‌ی دیسک سخت خود را تنها در یک پنجم ثانیه پر نمایید.  البته سرعت نوشتن دیسک شما است که اینجا محدودیت ایجاد خواهد کرد! همچنین برای دانلود یک فیلم 1 گیگابایتی در این حالت، تنها به 0.2 میلی ثانیه زمان نیاز خواهد بود.

رکورد سرعت قبلی با استفاده از فیبر نوری 26 ترابیت بر ثانیه بود که در سال 2011 توسط موسسه کارلسروهه فناوری آلمان به دست آمده بود. پژوهشگران دانشگاه فنی دانمارک برای رسیدن به سرعت 43 ترابیت (حدود 5.4 ترابایت) از یک فیبر نوری 7 هسته‌ای بهره گرفته‌اند که توسط NNT ژاپن تولید شده بود.

زمانی که موسسه Karlsruhe به رکورد 26 ترابیت بر ثانیه با استفاده از یک فیبر تک هسته‌ای دست یافت، تولید فیبرهای نوری چند هسته‌ای هم بسیار دشوار، و هم بسیار گران قیمت بود. اما اکنون در سال 2014، به نظر می‌رسد که مشکلات مربوطه تا حد زیادی رفع شده و NTT برنامه‌های به کار گیری تجاری خود را به پیش می‌برد. پژوهشگران دانمارکی توضیحات بیشتری درباره‌ی چگونگی دست‌یابی به سرعت 5.4 ترابایت در ثانیه ارائه نکرده‌اند.

فیبر چند هسته‌ای

مهندسان الکتریک و الکترونیک در حال کار بر روی امکان پذیر بودن یک استاندارد اترنت 400 گیگابیت بر ثانیه‌ای یا 1 ترابیت بر ثانیه‌ای هستند و قرار است این استاندارد حداکثر تا سال 2017 به تصویب برسد. مسلما تکنولوژی 43 ترابیتی این محققان به این زودی‌ها در دنیای واقعی پیاده‌سازی نخواهد شد، اما در هر حال نمی‌توان این دستاورد را نادیده گرفت.

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد -فیلدهای الزامی علامت دار شده اند *

*