خانه » فناوری » راکت مدیر عامل آمازون با قابلیت استفاده‌ی مجدد

راکت مدیر عامل آمازون با قابلیت استفاده‌ی مجدد

راکت مدیر عامل آمازون با قابلیت استفاده‌ی مجددReviewed by رامتین اردشیری فر on Nov 27Rating: 4.5

new shepard launch

جف بزوس (مدیر عامل فروشگاه اینترنتی آمازون و مالک آژانس فضایی بلو اوریجین)  سرانجام توانست اولین راکت جهان را با قابلیت استفاده مجدد پس از پرتاب تا ارتفاع صد کیلومتری زمین بسازد و از ایلان ماسک، مدیر عامل شرکت فضایی خصوصی Space X پیشی بگیرد.

Blue Origin یک شرکت فضایی خصوصی متعلق به جف بزوس، مدیر عامل آمازون، است. شرکت بلو اوریجین سرمایه خود را از بخشی از ثروت  جف بزوس تأمین می‌کند.  این شرکت از ایلان ماسک و شرکت Space X برای معرفی راکت با قابلیت استفاده‌ی مجدد سبقت گرفته و به تازگی وسیله‌ی نقلیه‌ی فضایی New Shepard (را که متشکل از راکت BE-3 و کپسولی برای حمل سرنشینان است به ارتفاع ۱۰۰.۵ کیلومتری که فضای زیر جو است، پرتاب کرده است. این موشک به افتخار «آلن شپرد»، این نام را به خود گرفته است، او نخستین آمریکایی بود که در سال ۱۹۶۱ توانست به فضا برود، البته او صرفا به یک ارتفاع زیرمداری صعود کرد.

در گذشته راکت‌ها پس از پرتاب شدن به فضا بی‌استفاده می‌شدند و تقریبا از بین می‌رفتند. از این رو دراختیار داشتن راکت‌های قابل استفاده مجدد می‌تواند از هزینه‌های ماموریت‌های فضایی تاحدی قابل توجه بکاهد به طوری که مردم عادی نیز قابلیت سفر به فضا را نیز داشته باشند.

البته ایلان ماسک و شرکت او (Space X) فصد ساخت راکتی را دارند که بتواند فضاپیما ها را به ارتفاعی بیش از صد کیلومتری زمین ببرد (از جو زمین خارج شود) و دوباره فرود آید. هر چند راکت شرکت Space X (فالکون ۹) در ارتفاع ۸۰ کیلومتری از فضاپیما جدا می‌شود، اما به دلیل سرعت بالای ۱۰ ماخی آن هنگام جدا شدن نسبت به سرعت ۳.۷ ماخی راکت نیوشپرد باعث می‌شود تا فالکون ۹ به ارتفاع ۱۴۵ کیلومتری زمین صعود کند و از آن ارتفاع بر روی زمین فرود آید.  به همین دلیل فالکون ۹ تا به حال موفق به فرود سالم بر روی زمین نشده است. هرچند بیش از این در سال ۲۰۱۳ شرکت Space X موفق به ارسال یک راکت تا ارتفاع ۷۴۴ متری زمین به نام Grasshopper شده بود که به سلامت به روی زمین فرود آمده بود.

پیشران فضاپیمای New Shepard طوری طراحی شده است تا بتواند بصورت عمودی فرود بیاید. یعنی می‌توان بارها از آن استفاده‌ی دوباره کرد. در پرتاب اخیر، واحد پیشران تنها ۱.۴ متر دورتر از نقطه‌ی هدف فرود آمد. کپسول حامل انسان‌ها هم در ارتفاع بالا از پیشران جدا می‌شود و سپس با استفاده از تعدادی چتر، به سمت زمین فرود می‌آید. این کپسول قابلیت استفاده‌ی مجدد را نیز دارد. مسافران درون کپسول می‌توانند به مدت ۴ دقیقه بی‌وزنی را تجربه کنند.

بروزرسانی:

در تاریخ ۳۰ آذر ۱۳۹۴ (۲۱.۱۲.۲۰۱۵ میلادی) اسپیس اکس نیز پس از پرتاب موشک فالکون ۹ به فضا، موفق به فرود آوردن آن بر روی زمین شد.

در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۹۵ (۸.۴.۲۰۱۶ میلادی) موشک فالکون ۹ اسپیس اکس با موفقیت روی سکوی شناور (نوع خاصی کشتی بدون سرنشین خودکار) فرود آمد.

۳ نظر

  1. لوازم یدکی بیل مکانیکی

    از این راکت ها خیلی وقت است که استفاده میشه و اونهم برای برای پرتاب موشک های دور برد که قابلیت چندین بار استفاده رو داره ولی این مشکل رو داشت که انسان رو نمیتونست حمل کنه!!!
    الان میتونه؟؟؟

    باب تشکر

  2. سلام
    تکنولوژی برای بهتر شدن زندگی…

  3. مرسی از سایت خوبتون

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد -فیلدهای الزامی علامت دار شده اند *

*