خانه » آپارات » یک توهم:اژدهای کاغذی شما را نگاه می کند!

یک توهم:اژدهای کاغذی شما را نگاه می کند!

یک توهم:اژدهای کاغذی شما را نگاه می کند!Reviewed by خطای دید on Jan 1Rating: 5.0

 The Dragon That Follows Your Gaze

چشم هایمان درست می بینند،اما گاهی اوقات مغز ما اشتباه درک می کند.برای اثبات این موضوع تنها کافی است فایلی که در ادامه مطلب آمده است را دانلود و پرینت کنید و با آن یک کاردستی ساده بسازید.

ابتدا فایل را از اینجا دانلود،سپس بر روی یک کاغذ A4  پرینتش کنید و دور آن را طبق راهنما با دقت ببرید و تا بزنید(کاغذ اضافی در دور سر اژدها  نباید وجود داشته باشد).برای چسباندن قسمت های E,D و C می توانید از کمی چسب مایع استفاده کنید.حالا اژدها را در ارتفاعی مناسب نسبت به خودتان قرار دهید و با یک چشم به آن نگاه کرده و اطرافش بچرخید.چه می بینید؟

اگر پرینتر ندارید یا حوصله ساختن این کاردستی جالب را ندارید می توانید فیلم زیر را ببینید:

این اژدهای کاغذی را یک طراح شعبده معروف،به نام جری اندروز طراحی کرده است.وقتی از زویای مختلف به اژدها نگاه می‌کنید و اطرافش جابجا می‌شوید، چنین به نظر می‌رسد که اژدها سرش را می‌چرخاند و با  چشمانش به شما نگاه می‌کند!

اما چطور چنین چیزی ممکن است؟

سیستم بینایی ما طوری تنظیم شده است که ما بتوانیم در محیطی سه بعدی و سرشار از نور، سایه، رنگ، بافت و اشیاء و اشکالی متنوع و متعدد در فواصل دور و نزدیک ببینیم . بسیاری از ما بدون توجه به اینکه ایجاد تصویری صحیح از جهان اطراف ما برای سیستم بینایی و مغز چه عملیات پیچیده ای به همراه دارد، دیدن را امری ساده و پیش پا افتاده تلقی میکنیم.

مغز ما پیام‌های دیداری را به صورت ساده درک نمی‌کند، بلکه کلی پردازش روی آنها انجام می‌دهد.

مغز برای درک چهره‌ها بسیار تخصصی شده است، طوری که می‌تواند به سادگی در طرح‌ها و شکل‌های ظاهرا بی‌مفهوم، چهره‌هایی را درک کند. همین شکل‌ها را اگر به پیشرفته‌ترین برنامه‌های تشخیص چهره بدهید، هیچ چیز درک نمی‌کنند، اما مغز ما می‌تواند در بین بی نظمی ها (مانند ابر ها و ستاره ها)شکل هایی مثل چهره را تشخیص بدهد.به این پدیده روان شناسی پاریدولیا گفته می‌شود.

در مورد مجسمه کاغذی این اژدهای کوچک هم قضیه این است که الگوریتم‌های عصبی ما می‌خواهند، یک چهره را با نگاه کردن به مجسمه کاغذی درک کنند. در حالت عادی یک چهره، حالت محدب دارد، یعنی بینی یک فرد، از گوش‌هایش قدری به شما نزدیک‌تر است.

ولی ما مجسمه را طوری تا زده‌ایم که حالت مقعر دارد و قسمت‌های محیطی سر، به شما نزدیک‌تر هستند.

Brain-Melting Illusion

با چرخیدن دور اژدها، هر آن تفسیر مغز از این تقعرها عوض می‌شود و تحلیل نهایی مغز فریب‌خورده ما این است که اژدها در حال چرخش سرش است و به شما زل زده است!

به این اژدها باید با یک چشم نگاه کرد چون در حالت دید دوچشمی، مغز عمق را درک می‌کند، اما وقتی درک عمق نداشته باشید، مغز ساده‌تر فریب می‌خورد برای همین اگر با یک دوربین از آن فیلم بگیرید به نظر می آید تیرانوسوروس سرش را بهتر می چرخاند.

یک نظر

  1. خیلی جالب بود دست شما درد نکند
    KK

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد -فیلدهای الزامی علامت دار شده اند *

*