خانه » فناوری » میکروفونی که از روی تصویر می‌شنود

میکروفونی که از روی تصویر می‌شنود

میکروفونی که از روی تصویر می‌شنودReviewed by the mit on Aug 8Rating: 5.0

میکروفون تصویری - بصری

گروهی از پژوهشگران دانشگاه MIT، مایکروسافت و ادوبی توانسته‌اند با استفاده از دوربین‌های  پرسرعت به یک فناوری برای بازسازی صدا از روی لرزشی که در اجسام ایجاد می‌شود دست پیدا کنند.آن‌ها این فناوری را میکروفون تصویری می‌نامند.

هنگامی که ما توسط تار های صوتی خود صدا تولید می‌کنیم، مولکول های هوای اطراف خود را به حرکت در می‌آوریم سپس مولکول های هوا اشیا‌ی اطراف خود را می‌لرزانند. این لرزش‌‌های میکروسکوپی به کمک تصویر‌برداری با سرعت بالا قابل مشاهده هستند. ما می‌توانیم این لرزش‌های کوچک را استخراج کرده و به طور جزئی صداها و حتی موسیقی‌هایی که منجر به این لرزش‌ها شده‌اند را بازتولید کنیم. بدین طریق می‌توانیم صدا را بدون استفاده از میکروفون و تنها از روی تصویر ضبط کنیم.

برای مثال آنها در یک مرحله، در هنگام پخش یک موسیقی، لرزش برگ‌های یک گیاه را مورد بررسی قرار دادند و موسیقی را بازتولید کردند. سپس در مرحله بعد آنها با دوربینی که خارج محوطه پشت یک شیشه عایق بندی شده اتاق نصب کرده بودند، لرزش یک بسته چپس روی زمین را که در فاصله‌ی 4.5 متری قرار داشت بررسی کردند و باز هم موفق شدند.

برای کسب بهترین نتیجه‌ی آزمایش میکروفون تصویری، نیاز به دوربین هایی با قابلیت ضبط فیلم پرسرعت متناسب با فرکانس لرزش ایجاد شده است، برای مثال فرکانس 300Hz که می‌تواند فرکانس صحبت یک انسان باشد نیاز به دوربینی با قابلیت ضبط 300 فریم بر ثانیه یا بالا تر دارد. البته با دوربین های معمولی DSLR 60fps هم می‌توان صدا را بازتولید کرد ولی با کیفیت کمتر.

از کاربرد های این فناوری می‌توان به استراق سمع و یا تشخیص جنس مواد بدون نیاز به تماس در مراکز تحقیقاتی اشاره نمود. 

پیش از این روش های دیگری برای بازتولید صدا از روی لرزش اجسام وجود داشت. معروف‌ترین و قدیمی‌ترین ابزار که  در آن از نور لیزر استفاده می‌شد متعلق به لئون ترمین (مخترع ساز ترمین)بود.این ابزار که به میکروفون لیزری مشهور است از یک شعاع لیزر برای تشخیص ارتعاشات صوتی اشیا در فواصل دور استفاده می‌کند.جاسوسی توسط لیزر

در سال 1938 مأمورین سازمان کا‌گ‌ب لئون ترمین را از آمریکا به شوروی منتقل کردند و او را مجبور کردند برای سازمان جاسوسی، لوازم و دستگاه‌های استراق سمع بسازد. یکی از این ابزار ها میکروفون لیزری بود که او در سال 1947 ساخت. با استفاده از این ابزار، رئیس وقت سازمان کا گ ب، از سفارتخانه‌های آمریکا، انگلیس و فرانسه در مسکو جاسوسی می‌کرد. ساخت میکروفون لیزری بسیار ساده است و در اینترنت آموزش‌های زیادی برای ساختش وجود دارد. [+ – +]

روش های فوق مزایا و معایب خود را دارند؛ برای مثال میکروفون لیزری همزمان صدا را دریافت می‌کند ولی میکروفون تصویری احتیاح به 2 تا 3 ساعت پردازش بر‌روی رایانه‌ای دارد که از دو پردازنده 3.46 گیگاهرتزی و 32 گیگابایت رم و نرم‌افزار Matlab بهره می‌برد.

سایت MIT درباره پروژه میکروفون تصویری

 

یک نظر

  1. ما دیگه امنیت نداریم با همه چیزامونو گوش میدن

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد -فیلدهای الزامی علامت دار شده اند *

*