خانه » فناوری » پنل‌های خورشیدی شفاف جایگزین پنجره‌های معمولی

پنل‌های خورشیدی شفاف جایگزین پنجره‌های معمولی

پنل‌های خورشیدی شفاف جایگزین پنجره‌های معمولیReviewed by solar on Aug 29Rating: 4.0

سلول خورشیدی شفاف

محققان دانشگاه ایالتی میشیگان (MSU) پنل خورشیدی شفافی ساخته‌اند که نه تنها از آن می‌توان به جای شیشه‌های معمولی پنجره استفاده کرد؛ بلکه در شیشه خودرو، صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند و تقریبا هر آنچه که می‌تواند شفاف باشد استفاده کرد.

صفحه یا پنل‌های خورشیدی به مجموعه‌ای از سلول‌های خورشیدی گفته می‌شود که انرژی نورانی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. طبیعتاً هرچه نور دریافتی بیشتر باشد؛ انرژی الکتریکی بیشتری تبدیل می‌شود.بر خلاف سلول‌های خورشیدی فتوولتائیک استاندارد که جذب انرژی را عمدتا از بخش مرئی طیف نور انجام می‌دهند؛ سلول‌های خورشیدی شفاف توسعه یافته توسط تیم دانشگاه میشیگان از مولکول‌های آلی میکروسکوپی استفاده می‌کند که به صورت خاصی فقط برای جذب طول موج خاصی نامرئی از نور برای انسان طراحی شده است.

پوشش مولکولی آلی این صفحه خورشیدی قادر به تفکیک طول موج‌های گوناگون نور است. درواقع می‌توان مواد به کار رفته در این پنل خورشیدی شفاف را طوری انتخاب کرد تا فقط اشعه ماوراء بنفش وطول موج نزدیک به مادون قرمز را جذب کند، از آن جایی که این نور‌ها برای چشم انسان قابل رویت نیستند، پنل خورشیدی شفاف به نظر می‌رسد.

همانطور که قبلا گفته شد؛ یکی از کاربرد‌های این پنل خورشیدی شفاف استفاده به عنوان شیشه‌های پنجره است. محققان  قبول دارند که این فناوری هنوز در مراحل اولیه توسعه است، اما ادعا می‌کنند از آن می‌توان در پروژه‌های کوچک تا تجاری-صنعتی  با قیمت مناسبی استفاده کرد. از این پنل خورشیدی می‌توان در مکان‌هایی استفاده کرد تا مردم عادی متوجه آن‌ها نشوند، مانند استفاده در ساختمان‌های بلندی که تعداد زیادی پنجره دارند یا حتی استفاده در نمایشگر کتاب‌ خوان‌های الکترونیکی.

پنل خورشیدی شفاف که نور را از خود عبور می‌دهد

البته  این صفحات خورشیدی شفاف هنوز به بازده مناسبی برای ورود به بازار و کاربرد‌های عملی نرسیده‌اند. بازده تبدیل انرژی این صفحه خورشیدی در حال حاضر 1 درصد است و محققان قصد دارند این بازده را به بیش از 5 درصد برسانند.

بیشترین بازده سلول خورشیدی معمولی غیر شفاف 44.7 درصد است که به علت قیمت بسیار بالای آن تنها در پروژه‌های فضایی ناسا استفاده می‌شوند.

پیش از این دانشگاه MIT سلول‌های شفاف خورشیدی ساخته بود. محققان دانشگاه میشیگان ادعا می‌کنند پنل خورشیدی خود نسبت به دانشگاه MIT  ساخت آسان‌تری دارد و بازده بالاتری در هر واحد ارائه می‌کند. همچنین قیمت ارزان‌تر یکی از مزایا‌ی پنل خورشیدی شفاف دانشگاه میشیگان است. محققان امیدوارند در 5 سال آینده این پنل خورشیدی شفاف در ساختمان‌ها، گوشی‌های هوشمند و حتی فراتر از آن استفاده شود.

سلول خورشیدی شفاف در آزمایشگاه

یک نظر

  1. جالبه دیگه از دمپایی هم برق میخوان بگیرن خخخخخخخ
    پروژه های بعدیه من فاش کردم

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد -فیلدهای الزامی علامت دار شده اند *

*